zoekmachine-optimalisatie-tip-content 300x200@1x

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is de meest natuurlijke manier van zoekmachine marketing. SEO is gericht op het bereiken van een zo’n hoog mogelijke positie van jouw website in de organische zoekresultaten op de voor jou relevante zoekwoorden. Met zoekmachine optimalisatie bereik je meer gerichte bezoekers en zo een maximaal online rendement.

Zoekmachines worden door 98% van de internetters gebruikt. 80% van de mensen oriënteert zich via zoekmachines voordat er een aankoop wordt gedaan. Het verhogen van uw vindbaarheid is daarom van groot belang. De positie van jouw website in de zoekresultaten wordt mede bepaald door:

  • Techniek: de manier waarop de HTML-code, CSS en JavaScript zijn opgebouwd en of deze voldoen aan de richtlijnen voor zoekmachines.
  • Inhoud: optimale teksten met de juiste keywords, maar ook afbeeldingen en filmpjes.
  • Structuur: de pagina indeling in combinatie met de interne linkstructuur.
  • Linkbuilding: kwalitatief hoogwaardige links naar uw website bepalen mede uw positie in de zoekmachines.
  • Snelheid: Niemand houdt van een trage website.

SEO Google WiBa Media

Hoe kan WiBa Media u helpen?

De ervaren SEO experts van WiBa Media helpen je graag bij het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines. Dit wordt volledig afgestemd op jouw wensen en online doelstellingen.

Wij staan voor snel en direct persoonlijk contact. Wij geven begeleiding voor, tijdens en na de livegang van jouw geoptimaliseerde website.

In het optimalisatieproces behandelen wij de volgende onderdelen:

Keyword Research
Met welke keywords zoekt men naar uw product of dienst? Bij zoekmachine optimalisatie staat vooral het zoekgedrag van jouw doelgroepen keyword research is de basis voor het optimaliseren van jouw website.

Sitestructuur
Keyword research vormt het uitgangspunt voor het opstellen van de sitestructuur. De zoektermen worden op een voor zoekmachines logische manier in de nieuwe sitestructuur verwerkt.

Content Adviesplan
Het optimaliseren van de content is een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine marketing. Goede content is voor zowel de bezoekers als zoekmachines een waardevolle aanvulling.

Technische Analyse
Een grondige technische analyse van jouw website op alle SEO-technisch waardevolle punten. Wij zorgen voor de signalering van technische verbeterpunten, maar ook voor de begeleiding van een correcte uitvoer van die punten.

Linkbuilding  “Het verhogen van uw autoriteit op internet”

Linkbuilding is een essentieel onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Met linkbuilden zorg je ervoor dat er meer externe links naar jouw website verwijzen. Met als doel meer bezoekers op jouw website, een hogere autoriteit en een betere positie in de zoekmachines.

De positie van uw website in de zoekresultaten wordt door vier factoren beïnvloed:

  • Techniek (snelheid, HTML-codes, CSS en JavaScript);
  • Content (unieke, aantrekkelijke en kwalitatief hoge teksten);
  • Sitestructuur (navigatie, pagina-indeling);
  • Backlinks (verwijzingen van andere websites naar uw website).

Backlinks zijn een belangrijk signaal voor autoriteit. Kwalitatief hoge links van websites die relevant zijn aan het onderwerp van jouw eigen website verhogen uw positie in de zoekresultaten. Zonder backlinks is het vrijwel onmogelijk om een hoge positie in de zoekresultaten te halen. Alleen met een gerichte linkbuilding campagne kun je de concurrent in de zoekmachines verslaan.

Wil je kennismaken met ZoekMachine Optimalisatie? Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Veel gestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine Optimalisatie is het optimaliseren van een website waardoor deze hoger in de zoekmachines zal komen. Door de juiste strategie te gebruiken zal een zoekmachine jouw website als waardevol waarderen en tonen in zoekresultaten.

Is er garantie dat mijn website op #1 in Google staat?

Daar kan ik duidelijk in zijn: Nee! Het is niet mogelijk een #1 positie in Google garanderen. Wel het volgende; met de juiste optimalisatie zorgen wij dat je zo hoog mogelijk in Google komt. Vaak zien wij wel de resultaten op nummer 1 of op de eerste pagina maar dat is afhankelijk van een aantal factoren. Concurrentie is daar een heel belangrijke van.

Zijn afbeeldingen belangrijk voor zoekmachines?

Een afbeelding die geoptimaliseerd is met de juiste benaming is wel degelijk belangrijk voor Google. Steeds vaker zie je bij zoekresultaten ook afbeeldingen verschijnen. Een goed geoptimaliseerde afbeelding heeft daarom direct invloed op het resultaat in zoekmachines.

Wat is een organisch zoekresultaat?

Het organische zoekresultaat bestaat uit de pagina’s die op natuurlijke wijze op een zoekmachinepagina verschijnen wanneer je een zoekwoord hebt ingevuld. Met natuurlijk bedoelen we dat er niet direct voor betaald is.