Hoeveel kost het om een adwords campagne uit te besteden?

Geplaatst op 22-05-2023

Categorie: Zakelijk

Het uitbesteden van een AdWords-campagne is een slimme zet voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten. AdWords, dat nu Google Ads heet, is een online advertentieplatform waarmee bedrijven advertenties kunnen plaatsen op de zoekresultatenpagina's van Google en op andere websites die deel uitmaken van het Google-netwerk. Hoewel het uitbesteden van een AdWords-campagne kosten met zich meebrengt, kan het toch voordelig zijn voor bedrijven die geen interne marketingafdeling hebben of die niet over de nodige kennis beschikken om effectief AdWords-campagnes te beheren.

 

Factoren 

De kosten voor het uitbesteden van een AdWords-campagne variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van de campagne, de ervaring en reputatie van het marketingbureau en het doel van de campagne. Sommige marketingbureaus werken op basis van vaste tarieven, terwijl anderen werken met flexibele tarieven op basis van een percentage van het advertentiebudget.

 

Marketingbureau en advertentiebudget 

Het is belangrijk om te begrijpen dat de kosten van AdWords-campagnes niet alleen de vergoeding van het marketingbureau omvatten, maar ook het advertentiebudget zelf. Het advertentiebudget is het bedrag dat het bedrijf betaalt voor de daadwerkelijke klikken op de advertenties. Dit budget kan variëren afhankelijk van de concurrentie in de markt en de zoekwoorden waarop het bedrijf wil adverteren.

 

Deskundig bureau 

Naast de kosten zijn er ook andere factoren waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het uitbesteden van een AdWords-campagne. Zo is het belangrijk om een marketingbureau te vinden dat ervaring heeft met het soort campagne dat het bedrijf wil uitvoeren. Ook is het van belang om een bureau te vinden dat open en transparant is over de kosten en resultaten van de campagne. Het is belangrijk om te weten wat het bedrijf krijgt voor het geld dat het uitgeeft.

 

Omvang en complexiteit 

In het algemeen kunnen de kosten voor het uitbesteden van een AdWords-campagne variëren van enkele honderden tot duizenden euro's per maand, afhankelijk van de omvang en complexiteit van de campagne. Het is aan te raden om meerdere marketingbureaus te benaderen en offertes op te vragen om een goed beeld te krijgen van de kosten en mogelijkheden. Het uitbesteden van een AdWords-campagne kan duur zijn, maar kan ook veel opleveren als het goed wordt uitgevoerd en beheerd.

Bron: Roxtar Online Marketing